Sok eső érkezik

Az esti óráktól nyugat felől megnövekszik a felhőzet, lassan mindenhol beborul az ég, és egyre többfelé ered el az eső. Szerdán borult idő lesz, majd csak késő délután és csak Nyugat-Magyarországon csökken számottevően a felhőzet.

Eleinte országszerte, majd a nap második felében főleg keleten és északon várható eső, zápor, a Dél-Dunántúlon néhol beágyazott zivatar sem kizárt. A legtöbb csapadék a Dunántúli- és az Északi-középhegységben valószínű.

Reggel a Kőszegi-hegységben, majd napközben a Bakony magasabb részein, valamint az északi hegyekben az esőt havas eső, havazás váltja fel, de a csapadék zöme eső formájában érkezik.

A déli szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is várhatók. Éjszakától egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul a szél, ekkor már másutt is lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 3-8, keleten 9-13 fok között alakul, a Dunántúlon és a középső országrészben reggel, délelőtt áll be a maximum, majd csökken a hőmérséklet.