Felhőbe ment az ütvefúró – vegyük komolyan

Intelligens kéziszerszámok jönnek: okostelefonon és számítógépen keresztül szabályozhatóak az ütvefúrók és csavarbehajtók.

Ráadásul a felhőbe mentik az elhasználódásukra vonatkozó szervizadatokat. Fele sem tréfa: a Milwaukee új technológiája megnöveli a szerszámok élettartamát és csökkenti a selejtet.

A One--Key névre keresztelt ingyenes digitális platform több ipari problémára nyújt választ. A különböző alkalmazások lehetővé teszik a kéziszerszámok pontos nyilvántartását és követik azok elhasználódását. Emellett az egyes vezeték nélküli fúró- és ütvefúró-csavarozókhoz előre konfigurált, gombnyomásra aktiválható profilok hozhatóak létre, melyek megkönnyítik a munkát és csökkentik az esetleges túlterhelésből fakadó selejtet.



Az alkalmazások több lépcsőben válnak elérhetővé. Először a szerszámvezérlés (Tool Control) mutatkozik be. Ez lehetővé teszi, hogy a szerszámokhoz olyan egyedi profilokat hozzunk létre, melyek különböző nyomatékot és sebességet állítanak be hozzájuk.

Ezután a mobilalkalmazáson és az interneten keresztül is elérhető, szintén ingyenes készletnyilvántartás (Inventory Management) jelenik meg, melynek segítségével a vállalkozások részletes adatokat tárolhatnak minden szerszámukról. Az eszközriport (Tool Reporting) alkalmazás a második negyedévben fog bemutatkozni. A szerelők valós időben tölthetik majd fel az adatokat, melyekből egyedi jelentések nyerhetőek ki. Az alkalmazás nyomon követi a felhasználást, és figyelmeztet az aktuális szervizelésre.

Már letölthető a One-Key a Milwaukee weboldaláról, vagy a kompatibilis okostelefonokra az Apple vagy a Google áruházaiból.