Mostantól ezerrel lehet torrentezni – böngészőből

Bár a The Pirate Bay-ről nagyrészt illegális tartalmak érhetők el, akad itt bőven jogszerűen letölthető is. Az új technológia pedig nem válogat, csak egyszerűsíti a torrentezést.

Akarjuk vagy sem, a számtalanszor bezárt és mindig újra induló The Pirate Bay a világ legismertebb torrentoldala. Mostantól pedig egészen eredeti megoldást kínál felhasználóinak a filmnézéshez: nem kell letölteni (lehet, csak nem kell), merevlemezen tárolni a tartalmakat, hanem „röptükben”, streamelve, a böngészőben megtekinthetőek a videók.

The Pirate Bay


Ehhez mindössze egy új plugint, a Torrents Time-ot kell installálni a gyakorlatilag jelen idejű filmnézéshez a böngészőbe. (Azért csak „gyakorlatilag jelen idejű”, mert a peerek számától függően kicsit várni kell, míg az adott film elindul.) A fejlesztést a Popcorn-Time készítette.

Jelenleg az Internet Explorer, a Chrome, a Firefox és a Safari böngészők támogatják a plugint, a Microsoft Edge-ben nem működik. A felhasználó szempontjából annyi változás észlelhető, hogy nem kell többé torrent kliens programot használni, illetve a megnézni kívánt film lapján a fájl letöltése helyett választhatja a „Stream It!” opciót is.



A Torrents Time még béta verziójú, időként előfordulhatnak kisebb problémák vele. A VentureBeat információja szerint több torrent portál be akarja építeni a fejlesztést az oldalába. A Torrents Time technológia szabadon elérhető, az ötletes megoldást a jogszerű tartalomszolgáltatók is felhasználhatják.