Minden eb agárként űzhette a műnyulat

Kétféle gyorsasági versenysport létezik különféle agarak számára: a pályaverseny, ahol egy ovális pályán körbe-körbe kell futniuk, illetve az ún. coursing, ahol egy réten nem szabályos vonalú, fordulókkal és cikk-cakkokkal bonyolított pályán kell űzni a műnyulat. Az agarak számára mindkét sportág nemzetközi versenysport – kicsit olyan, mint az autóversenyzésben a Forma1 és a rallye.

Az elmúlt vasárnap bármilyen fajtájú – akár keverék – és korú kutya kipróbálhatta, milyen is a kutyák rallye-versenye. Az Alsónémedi Agárpark ez alkalommal számukra is megnyitotta kapuit és pályáját a coursing-edzésre. Érkeztek is kis és nagy kutyák szép számmal, olyanok, amelyekről nem is gondolná az ember, hogy szeret nyulat (műnyulat...) űzni, és olyanok is, akiken egyből látszott, hogy szétveti őket a vadűzési ösztön.

A ragyogó napsütéses februári napon minden gazdi, akit a hirado.hu kamerája megkeresett, azt mondta: jó mulatság, jó érzés volt a kutyáján az ősi ösztönök felszínre törését, a boldogságot látni. Többen kifejezték abbéli reményüket, hogy egy ilyen élménydús nap után négylábú kedvence néhány napra napra csendespihenőt fúj...