"Újra trendi a komolyzene" - még 9 napig várják a virtuózokat

Február 15-ig lehet jelentkezni a köztévé komolyzenei tehetségkutatójába. A műsor készítői azt mondták, hogy hatalmas az érdeklődés.

A Virtuózok műsor 2014 végén mutatkozott be a közmédia csatornáin, hétről-hétre igazi tehetségeket ismerhetett meg a közönség. A műsorban a hangszerek szinte teljes palettája felsorakozott a színpadon. Akkor a versenyben három korosztályban hirdettek nyertest. Az abszolút győztes a klarinéton játszó Lugosi Dániel Ali lett. A fiatal zenész azt mondja, rengeteget adott neki a műsor, azóta folyamatosan fellépésekre jár. 


Az újabb megmérettetésre január eleje óta lehet újra jelentkezni, olyan fiatalokat várnak, akik a klasszikus zene hangszereinek egyikén vagy a klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. A versenyzők csak egyéni produkcióval és egy már klasszikusnak számító zeneszerző darabjával jelentkezhetnek. Három korcsoportban lehet pályázni. A műsor producere azt mondta: hatalmas az érdeklődés a verseny iránt, azt látják, hogy ismét egyre népszerűbb a komolyzene. „Látjuk a sikereket, látjuk, hogy mennyire érdeklődik a közönség az érték és tartalom iránt, mennyire trendi újra a komolyzene és ez nekünk nagyon öröm, hiszen ez volt a missziónk" – nyilatkozta Peller Mariann, a Virtuózok producere.

A komolyzenei tehetségkutatóra február 15-ig lehet jelentkezni a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon.