Holnapra ez is sztártörténelem: ez történt 2015-ben

Egy csokorba szedtük a tavalyi év érdekes, váratlan, drámai és szívet melengető történéseit.

Nem kell aggódni, a következő év is pont ugyan olyan esemény teli lesz a sztárok csillogó világában, mint az idei. Mivel jövendőmondók nem vagyunk, pikáns részletekkel még nem számolhatunk, viszont a nosztalgiázásnak éppen eljött az ideje. Ha visszagondolunk az eltelt hónapokra, megannyi szakításra és örömteli menyegzőre, a nagy bejelentésekre és a szomorú gyászhírekre, azt kell mondjuk, tényleg ideje új lapot kezdeni. De mielőtt végleg magunk mögött hagyjuk 2015-öt, nézzük meg, melyek voltak azok a kedélyborzoló szalagcímek, amelyek hallatán a szánk is tátva maradt:

Whitney Houston, Bobbi Kristina Brown.  Fotó: FilmMagic

Whitney Houston lánya, Bobbi Kristina Brown július 26-án hunyt el. Fotó: FilmMagic



Újra kellett éleszteni az énekesnő lányát - eszméletét vesztette

A néhai Whitney Houston és Bobby Brown egyetlen gyereke, a 22 éves Bobbi Kristina január vége óta feküdt kómában, miután élettársa, Nick Gordon eszméletlen állapotban találta atlantai lakása fürdőkádjában, arccal a vízbe borulva. Hosszas kórházi kezelés után egy hospice otthonban helyezték el, ott halt meg július 26-án.

Harrison Ford súlyosan megsérült egy repülőgép-balesetben, majd a Satr Wars forgatásán is

Az Indiana Jones sztárja március elején szenvedett balesetet második világháborús gépével, amikor az motorhiba miatt egy golfpályába csapódott. A hírességet súlyos fejsérüléssel, medence- és bokatöréssel szállították a UCLA Medical Centerbe. A sztár hamar felépült a sérüléseiből és azóta megint repül. Néhány hónappal később viszont a Satr Wars forgatásán az űrhajó hidraulikus ajtaja csukódott rá, ekkor a másik bokája tört el, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Normális életet akar élni, ezért lelép a bandából a sikeres énekes

Zayn Malik március végén a One Direction Facebook-oldalán jelentette be, hogy távozik a rendkívül népszerű brit-ír fiúzenekarból. Az üzenet nem volt hosszú, bocsánatot kért rajongóitól, amiért otthagyja a csapatot, majd elmondta, hogy ő egyszerűen csak "normális életet" akar élni.

EPA/HANNAH MCKAY

Katalin hercegné és Vilmos herceg pár órával a kicsi születése után. Fotó: EPA/HANNAH MCKAY



Lánya született Katalin hercegnőnek

A Kensington-palota - Vilmos és Katalin londoni rezidenciája - május 2-án jelentette be, hogy 3700 grammal világra jött Sarolta hercegnő. A palota a hírt csaknem háromórás késleltetéssel közölte, mert a protokoll alapján először a 89 esztendős dédnagymamát, II. Erzsébet királynőt és a királyi család többi tagját értesítették. Vilmos és Katalin második gyermeke a királynő ötödik dédunokája.

Az első fotó a nővé operált Bruce Jennerről

Június első napjaiban mindenki egy bizonyos Caitlyn Jennerről olvashatott, hisz minden magazin címlapján hozta le, hogy megjelent az első kép a nővé operált olimpikonról. Bruce Jenner átalakulása hosszú évtizedekkel ezelőtt kezdődött. Az egykori olimpiai bajnok atléta állítása szerint már gyerekként sejtette, hogy rossz bőrbe született. Bruce a nemváltó műtét után nevet is változtatott és azóta nőként éli az életét.

Most már biztos: válik Ben Affleck és Jennifer Garner

A pár tízévi házasság után adta be a válási papírokat. Július eleji közleményük szerint "hosszas mérlegelés után" hozták meg a döntést, hangsúlyozva, hogy gyerekeik érdekében továbbra is baráti viszonyban szeretnének maradni. Ez sikerült is nekik, hisz a mai napig egy fedél alatt laknak.

Jennifer Garner és Ben Affleck. Fotó: Sipa USA

Jennifer Garner és Ben Affleck. Fotó: Sipa USA



Ez tényleg meglepő fordulat: titokban férjhez ment Jennifer Aniston


A szerelmesek meglepetés ceremónia keretében házasodtak össze augusztus második hétvégéjén. Az esküvőt a pár Bel Air-i otthonának kertjében rendezték több, mint 70 meghívott vendég jelenlétében. A családtagokat és barátokat Justin Theroux 44. születésnapjának megünneplésére hívták meg, akik igencsak meglepődtek, amikor meglátták az esküvői díszletet.

Mindenki dobjon el mindent: Adele hamarosan visszatér

Az énekesnő októberben, egy tévés reklámon keresztül tudatta rajongóival, hogy rövidesen új dallal jelentkezik. Ez pár nappal később meg is történt, melyet egy teljes album követett. A 25 című korong a brit lemezeladási listán minden idők legtöbbször letöltött, toplista csúcsán álló albuma lett. Rekordszámban kelt el már megjelenése első hetében, Amerikában 3,38 millió példányban, Nagy-Britanniában 800 ezer példányban kapkodták el az albumot a hamarosan európai turnéra induló 27 éves sztár rajongói.

Charlie Sheen a Today Show stúdiójában. Fotó: AP Images

Charlie Sheen a Today Show stúdiójában. Fotó: AP Images



Megtette a nagy bejelentést: Charlie Sheen HIV-pozitív

Ahogy az várható volt az előzetes hírek alapján, Charlie Sheen, a Két pasi meg egy kicsi című televíziós sorozat korábbi sztárja november 17-én az NBC csatorna Today című műsorában bejelentette: HIV-fertőzött. A színész elismerte, hogy létesített védekezés nélküli szexuális kapcsolatot a betegsége diagnosztizálása óta, de a dologban érintett két személy az orvosa felügyelete alatt állt és időben figyelmeztették őket.