Több mint kétmillió autósnak érdemes most figyelni!

Akik 2010 előtt vették a kocsijukat, holnap éjfélig dönthetnek arról, hogy másik biztosítónál kötnek-e szerződést. Erre mintegy kétmillió embernek lesz lehetősége. Azok válthatnak most, akik még 2010 előtt vásároltak autót, és január 1-jén van a biztosítási évfordulójuk. Akik 2010 után vásárolták autójukat, már saját biztosítási évfordulójukon cserélhetnek.

Több ezer forintot spórolhatnak meg az autósok a biztosítóváltással. Akik 2010 előtt vették a kocsijukat, azok holnap éjfélig dönthetnek arról, hogy másik biztosítónál kötnek-e szerződést. Azok válthatnak most biztosítót, akik még 2010 előtt vásároltak autót, és január 1-jén van a biztosítási évfordulójuk. Ez több mint kétmillió magyarországi autóst érint.

(MTI-fotó: Balázs Attila)



December 1-jéig kell bontani

Ha a gépjármű-tulajdonos úgy dönt, hogy vált, december 1-jéig kell szerződést bontania jelenlegi biztosítójával. Aki kicsúszik a határidőből, annak korábbi szerződése marad érvényes jövőre is. Akik a biztosítóváltás mellett döntöttek, azoknak december 31-éig kell megkötniük az új szerződést. A kgfb-piacon 15 biztosító van, lehetnek különbségek a díjakban - hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője.

Érdemes nézelődni

A biztosítók több mint száz kedvezményt érvényesíthetnek, ezért érdemes időben tájékozódni az díjtarifákról, mert bizonyos esetekben akár több ezer forintot is lehet spórolni a váltással – emeli ki Gilyén Ágnes. Nagyon sok az összehasonlító portál, amelyek üzleti érdekektől mentesen az összes kedvezményt feltüntetik, mindenképp érdemes felkeresni őket és összevetni a tarifákat.