Harry herceg és árva pártfogoltjának szívbemarkoló találkozása uralja a netet

A trónörökös 11 év után ismét találkozott az afrikai gyerkőccel.

Harry herceg sokáig tivornyáiról volt híres, de mióta leszerelt, egy hasonló hír sem szivárgott ki róla. A trónörökös kezd lenyugodni, jótékonysági munkáira koncentrál és hamarosan katonák rehabilitációjában fog segédkezni a hadsereg kötelékében.

Harry herceg és a már 14 éves Mutsu. Fotó: Camera Press

Harry herceg és a már 14 éves Mutsu. Fotó: Camera Press



Anglia jóképű hercege a napokban érkezett meg, az afrikai Lesothóba, ahol egy új gyermekotthont adott át HIV és AIDS fertőzött kicsiknek. Itt találkozott újra a most már 14 éves Mutsuval, aki már négyévesen is a királyi sarj pártfogoltja volt. Mikor Harry 11 éve itt járt, a kis árvát gyakorlatilag le sem lehetett fejteni róla, a csöppség nagyon örült, hogy valaki tényleg törődik vele. Ők ketten eddig is tartották a kapcsolatot, de a lurkó nem gondolta volna, hogy valaha ismét átölelheti jótevőjét. Vilmos öccse igaz jó hírrel érkezett az otthonba, hisz a Sentebale ösztöndíj programba most Mutsu is bekerült, így ő is részesülhet pénzügyi és lakhatási támogatásban.

Harry herceg együtt táncolt a helyiekkel a megnyitón. Fotó: MTI/EPA

Harry herceg együtt táncolt a helyiekkel a megnyitón. Fotó: MTI/EPA



A súlyos beteg gyermekekért létrehozott intézmény megnyitója igazán mosolygós hangulatban telt, a herceg együtt ropta a helyiekkel, beszédeket tartott, játszott a kicsikkel. Láthatóan Harry is megtalálta a maga helyét az uralkodói családban, ha jó eséllyel király nem is lesz belőle, de méltó módon képviseli családját szerte a világban.