Félmillió forintot adnak nyomravezetői díjként a miskolci csecsemőgyilkosság ügyében

Félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az idén augusztusban történt miskolci csecsemőgyilkosság ügyében - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Janasóczki Attila közölte, emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen.
Az ügy részleteit felidézve elmondta, augusztus 26-án, az esti órákban érkezett lakossági bejelentés egy Miskolcon, a papírgyár környékén talált, halott újszülött gyermekről.

Hozzátette, a nyomozás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a fiúcsecsemő élve született.



Vereckei Csaba megyei rendőr-főkapitány nettó 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. Ez az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.