Aggódik az európai zsidóság

Kérdőjeleket vet fel, ha a menekültek, migránsok milliói ellenőrizetlenül telepednek le Európában. Amennyire csak lehet, ellenőrizni kell őket. Magyarországon nem látom ennek veszélyét, egészen más ugyanis a helyzet Németországhoz, Franciaországhoz vagy Belgiumhoz képest.

Albert Avraham Guigu, Brüsszel főrabbija egy izraeli rádióállomásnak nyilatkozva fejtette ki aggodalmát a belga szükségállapot kapcsán. Emlékeztetett rá, hogy másfél éve négy zsidót gyilkoltak meg a brüsszeli zsidó múzeumban. Csak Brüsszelben 25 ezer zsidó él, akik most félnek, és mivel a zsinagóga szombaton is zárva tartott, otthon tudtak csak imádkozni.

Európában nincs jövője a zsidóságnak - nyilatkozta a brüsszeli főrabbi. Szerinte a belga polgárok most már látják, hogy mindannyian a dzsihadisták céltáblái lehetnek. Az 50 ezer belgiumi, közte a Brüsszelben élő 25 ezer zsidó azonban különösen fél az utóbbi hetek eseményei miatt.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija. MTI Fotó: Vajda János



Nem lehet állandó félelemben élni

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija szerint van jövője a zsidóságnak a kontinensen, így Magyarországon is, de a mostani helyzetre megoldást kell találni, mert nem lehet állandóan félelemben élni.



Olyan kultúrából érkeznek, ahol erős a zsidókkal szembeni gyűlölet

Közben a német zsidótanács elnöke a Die Weltnek azt nyilatkozta, hogy ellenőrzötté kell tenni a migránsok Németországba érkezését, és beilleszkedésükre nagy hangsúlyt kell fektetni.
Orbán Viktorhoz fordult a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége további biztonsági intézkedéseket kérve, tekintettel a szélsőséges iszlám európai megjelenésére és az elmúlt hetek terrortámadásaira. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség is folyamatosan egyeztet a rendőrséggel arról, hogy a december 6-án kezdődő hanukát biztonságos körülmények között meg lehet-e tartani.

Köves Slomó ezzel kapcsolatban azt mondta, az utóbbi azért is fontos, mert olyan kultúrából érkeznek a bevándorlók, amelynek egyik erős eleme a zsidókkal szembeni gyűlölet.

- Kérdőjeleket vet fel, ha a menekültek, migránsok milliói ellenőrizetlenül telepednek le Európában. Amennyire csak lehet, ellenőrizni kell őket. Magyarországon nem látom ennek veszélyét, egészen más ugyanis a helyzet Németországhoz, Franciaországhoz vagy Belgiumhoz képest. Ám mivel egy európai közösségben élünk, nekünk is oda kell figyelnünk - fogalmazott.

Megérkezett az iszlám törvénykezés Németországba

A németországi központi zsidótanács elnöke Joseph Schuster arról is beszélt interjújában, hogy a népes arab kisebbséggel rendelkező európai városokban és területekben jellemzőbb a radikalizmus és az agresszió, mint például a németországi törökök körében.

Sabatina James német iszlámkritikus egy osztrák lapnak azt nyilatkozta, hogy Németországba végérvényesen megérkezett az iszlám törvénykezés, a saría, és az elmúlt években egyre gyakoribb a főleg nők elleni becsületgyilkosság. Szerinte minden integráció törekvés hiábavaló, ha a bevándorlók tudják, akkor is maradhatnak, ha emberi jogokat sértenek.
Hallgassa meg!