Fényszenzorral dobták föl az e-könyv-olvasót

Magyarországra ért az új PocketBook Sense E Ink olvasó, amely a fényviszonyokhoz igazodva, automatikusan állítja be a szemnek alkalmas háttérvilágítást.

A Sense képernyőjének szegélye a szokásosnál is vékonyabb, a lapozógombok pedig az olvasó hátulján kaptak helyet, minek köszönhetően egykezes használattal is kényelmes a lapozás. A beépített szenzor a fényviszonyokhoz igazodva automatikusan állítja be a szemnek megfelelő háttérvilágítást.

Belső memóriája több ezer könyv tárolását teszi lehetővé, s ez a microSD-nek köszönhetően tovább bővíthető. Az érintőképernyős E Ink Pearl kijelző 1024 x 758 HD felbontású, 212 dpi minőségű képet biztosít, amely nagyobb betűméret esetén is éles képet mutat.

PocketBook_Sense_e-konyv_e-ink_e-olvaso

Beépített wifimodullal rendelkezik, a Dropbox alkalmazás és a Send to PocketBook opció pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyszerűen küldhessen vele tartalmakat az olvasóra. Bár a PocketBook készüléke vélhetően korrekt árcédulát kap, kedvező fogadtatásra inkább a sokféle szöveg és grafikai formátum kezelésének köszönhetően számíthat.