Jövőre forgathatják az Egri csillagok amerikai változatát

Scott Fales többször járt már Magyarországon, Eger különösen megbabonázta. Szemében példaértékű történelmi film a Mel Gibson-féle A rettenthetetlen és a Mennyei királyság. Hasonlóan képzeli el az Egri csillagokat is. A forgatókönyv már el is készült.

Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum igazgatója a Kossuth Rádió Közelről című műsorában elmesélte, hogy szakmai segítségnyújtás végett keresték meg őket. Hozzátette, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek és kutatásainak köszönhetően, valamint a vizuális technika segítségével nagyon korhűen tudják bemutatni ezt a korszakot. Megjegyezte, hogy a korábbi kosztümös filmekre nem volt jellemző ez az alaposság. „Ma már szerencsére a filmes világban is kialakult az az igény, hogy olyan történelmi filmek készüljenek, amelyek a lehető legnagyobb pontossággal közelítik meg az adott kort” - fejtette ki.
Hallgassa meg összeállításunkat!

Arra kérdésre, hogy a várban forgatják-e majd a filmet, Berecz Mátyás úgy válaszolt, nem hinné, hiszen ma már a számítógépes technikával, grafikával készül a legtöbb hasonló mozi. Igazi díszlet ezekben a filmekben már nem sok van, az is erőteljesen átalakítva – fűzte hozzá. A múzeum igazgatója abban bízik, hogy, mint minden filmnek, egy hollywoodi produkciónak is komoly hozadéka van a turizmus területén.



Terveik szerint újraépítenék az egri vár egy részét és a katedrálist, ami a film végén felrobbanna. Mindehhez 35-40 millió dolláros költségvetést képzelt el a rendező. A forgatás leghamarabb jövőre kezdődhet el, de 2017 előtt biztosan nem készül el az Egri csillagok amerikai változata.