Ingyentelefonálást osztogat a Skype

Elegáns gesztussal békíti a múlt hónapi szolgáltatáskiesés miatt dühös felhasználóit a Microsoft tulajdonolta Skype: 20 perc ingyenes telefonálásra számíthatunk.

Szeptember 21-én szerte a világon, órákon keresztül elérhetetlenné vált a legnépszerűbb online csevegő, videotelefonáló ingyenes szolgáltatás. A hazai felhasználóknak kezdetben még feljöttek a kapcsolatok, majd megjelent egy figyelmeztetés a szoftver bal felső sarkában, hogy „Skype offline”. Aztán se szó, se beszéd.

Akkor a Skype-ot üzemeltető Microsoft rövid nyilatkozatban kért elnézést a hibáért.

„Azt is tudjuk, néha nem elegendő csak bocsánatot kérni” - rögzítik most kiküldött levelekben, melyeket a Twitteren osztottak meg, s hivatkozik rájuk a Microsoft News is.

Skype 20 szabad percEzért, némi késéssel ugyan, de a Skype ki akarja köszörülni a csorbát, s 20 percnyi szabad hívást enged felhasználóiknak 60 vezetékes és 8 mobil telefonszámra, a világ minden táján. Az ingyenes telefonálás összesen 7 napig lesz elérhető.

Érdemes figyelni azt az e-mail fiókot, amire annak idején regisztrálta a felhasználó a Skype-ot (többnyire a spamek elleni védelmül ez nem az elsődleges, naponta használt fiók szokott lenni). Tudomásunk szerint hazai felhasználók még nem kaptak e-mailt.