Egyetért a határ védelmével a Mazsök-elnök

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke teljesen egyetért a határ védelmével; Szabó György erről a Magyar Idők keddi számában megjelent interjúban beszélt.

Mint mondta, Magyarországot, illetve az Európai Uniót meg kell védeni a hónapok óta tartó migrációs áradattól, és nincs más lehetőség a határok védelmére, mint a jelenlegi, vagyis a határzár. Ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy az ország területére lépő személyeket a lehető leghatékonyabban be tudják azonosítani - tette hozzá.

Migránsok regisztrációra várakoznak a szerbiai Presevóban. MTI Fotó: Balogh Zoltán



Arra a felvetésre, hogy a bevándorlók elutasítják az ujjlenyomatvételt, úgy reagált: amennyiben valaki valóban menekült, és menekültstátusért folyamodik, el kell fogadnia az ezzel járó jogi procedúrát. "Azoknak pedig, akik ennek a kérésnek ellenállnak, vállalniuk kell a következményeket" - jelentette ki.

Szabó György szerint az Európába érkező tömegben valós nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek is vannak. Ezek az emberek komoly fenyegetést jelentenek mind Magyarországra, mind azon európai országokra, ahol különösebb ellenőrzés nélkül árad be a tömeg - mondta. Megjegyezte, hogy a Közel-Keleten zajló események minden kétséget kizáróan tovább erősítik a terrorizmus veszélyét.