Dustin Hoffman a firenzei Medici családról készülő sorozatban szerepel

Nyolcrészes tévésorozatban vállalt szerepet Dustin Hoffman: a bankár Giovanni de' Medicit alakítja a 14. századi nagyhatalmú firenzei Medici családról szóló produkcióban, amelyet először az olasz RAI televízió mutat be.

"Giovanni különleges ember volt. Mint minden sikeres embernek, neki is voltak látomásai. Mecénásként komoly támogatója lett a művészeteknek" - mesélte Giovanni de Mediciről (1360-1429) a 78 éves hollywoodi sztár a Corriere della Serának adott interjúban.



Nicholas Meyer és Frank Spotnitz forgatókönyve alapján készülő Medici: Masters of Florence (Medici: Firenze urai) című szériában Richard Madden Cosimo de Medicit, a család fejedelmi ágának alapítóját játssza.

Spotnitz elmondta: ma is izgalmas, erős családtörténetet láthatnak majd a nézők. A Medicik egyszerű kereskedőkből váltak nagyhatalmú bankárokká, akiknek tevékenysége egyengette a reneszánsz gazdasági és kulturális forradalmához vezető utat.

A tévésorozatot a horvát származású Sergio Mimica-Gezzan rendezi, aki korábban a Csillagközi romboló és A katedrális című produkciókat jegyezte.