Lövöldözés volt egy arizonai egyetemen – egy halott

Lövöldözés volt pénteken egy arizonai egyetemen, az egyesült államokbeli Flagstaff városban. Az első jelentések szerint egy ember meghalt, hárman megsebesültek - közölte az AP amerikai hírügynökség.

Az ABC News amerikai hírcsatorna arról számolt be, hogy az Észak-arizonai Egyetem egyik kollégiumának parkolójában történt lövöldözés elkövetőjét őrizetbe vették a rendőrök, akiket helyi idő szerint hajnali 1 óra 20 perckor riasztottak.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsított a felsőoktatási intézmény hallgatója-e, és a lövöldözés indítéka sem ismert.



Hírügynökségi jelentések szerint a Phoenixtől mintegy 200 kilométerre északra található városban lévő tanintézményt több mint 25 ezer diák látogatja.

Múlt héten egy diák fegyverrel támadt saját főiskolai csoporttársaira az Oregon állambeli Roseburgben, a szélsőséges nézeteket valló ámokfutó kilenc emberrel, majd magával is végzett.

Az Egyesült Államokban szenvedélyes társadalmi vita folyik a lőfegyverek tartásának és beszerzésének szigorításáról, amióta 2012. december 14-én egy ámokfutó huszonhat emberrel - köztük húsz kisgyerekkel - végzett a Connecticut állambeli Newtown egyik általános iskolájában.