Végleg elköszönt a vénasszonyok nyara

A hétvégén folytatódik a túlnyomóan borús, esős idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként délen helyenként elvékonyodhat, átmenetileg rövid időre felszakadozhat a felhőzet. Szórványosan - nagyobb eséllyel az ország északi felén - várható eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.



Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, inkább csak északon, északkeleten lehet némi napsütés. Napközben elszórtan fordulhat elő eső, zápor, majd estétől dél felől egyre többfelé ered el az eső. Hajnalban általában 6-12 fok várható, de északon ennél hidegebb is lehet. Napközben 12-18 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is borult lesz az ég, országszerte várható eső. Jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani. Többfelé megerősödik, keleten viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb 8 és 12 fok között lesz - olvasható az előrejelzésben.