Teljes a budapesti metróvonalak 4G-lefedettsége

Hétfőtől teljes a budapesti metróvonalakon a Vodafone 4G lefedettsége, ezáltal 52 állomáson is otthoni vezetékes internetkapcsolattal azonos minőségű mobilinternet áll rendelkezésre.

Ezt ma jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója az M4 Szent Gellért téri állomásán Bolla Tiborral, a BKV elnök-vezérigazgatójával és Nyul Zoltánnal, a BKK stratégiai és innovációs igazgatójával közös sajtótájékoztatón.

A most befejezett fejlesztéssel Budapest bekerült azon nagyon kevés nagyvárosok sorába, ahol a metróvonalak teljes egészében – 38,6 km hosszan, 52 állomáson –, minden utazó számára elérhetőek a legkorszerűbb 4G-s mobilinternet-szolgáltatások – mondta Diego Massidda. "A 4G-szolgáltatás így a budapesti metróvonalakon naponta utazó 1,1 millió ember számára színesíti az utazással eltöltött időt” - tette hozzá.

Diego Massidda a közös sajtótájékoztatón (Fotó: Vodafone)

Diego Massidda a közös sajtótájékoztatón (Fotó: Vodafone)



A metróvonalak mobilinternetes lefedése világszerte összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti építés, részben a különleges elvárások, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt, hiszen a hálózat kiépítésével nem szabad zavarni a metró forgalmát, az utasok millióinak közlekedését.

A 4G-szolgáltatás az otthoni vezetékes netkapcsolattal azonos minőségű internet használatát teszi lehetővé akár útközben is, így akár a metrón utazva is el lehet küldeni okostelefonról, táblagépről vagy laptopról nagyméretű képeket vagy videókat. Teljes értékűen lehet használni a legújabb multimédiás szolgáltatásokat, nincs késleltetés, nem akadoznak az online játékok, nem vesz időt igénybe, amíg betöltődik egy film, és a nagy fájlok mozgatásának sincs akadálya.

A Vodafone 2014 novemberében, Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet-hozzáférést nyújtó 4G-szolgáltatását, miután a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) frekvenciapályázatán elnyerte a 4G/LTE szolgáltatás elindításához szükséges 800 MHz-es és 2600 MHz-es frekvenciatartományt.

Massidda emlékeztetett arra is, hogy jelenleg a Vodafone ügyfelei már 54 országban tudnak 4G-hálózaton is barangolni, miközben a Vodafone Magyarország folyamatosan bontja le a roamingkorlátokat is, egyre több országban teremtve meg annak a lehetőségét, hogy az ügyfelek a hazaival megegyező módon tudják használni mobil eszközeiket.