Öngyilkos lett az iskolai ámokfutó - nem a rendőrök lőtték le

A 26 éves gyilkos egy a rendőrségnek szánt nyilatkozatot is hátrahagyott a helyszínen. A dokumentum tartalmát nem hozták nyilvánosságra.

A rendőrség kiérkezésekor öngyilkos lett Christopher Sean Harper-Mercer, aki csütörtökön fegyveres támadást hajtott végre saját főiskolai csoporttársai ellen az Oregon állambeli Roseburgben. John Hanlin megyei seriff szombati sajtóértekezletén számolt be arról, hogy Harper-Mercert nem a rendfenntartók ölték meg az Umpqua Városi Főiskolán, hanem magával végzett. Ezt az igazságügyi szakértők állapították meg.

Oregon, 2015. október 2. Chris Harper Mercer MySpace fiókján található dátummegjelölés nélküli kép Mercrerről, amint egy fegyvert tart a kezében. A 26 éves férfi 2015. október elsején legkevesebb kilenc embert megölt, többeket pedig megsebesített, mielőtt végeztek volna vele a rendőrök az Umpqua Városi Főiskolán, az Oregon állambeli Roseburgben. (MTI/AP/MySpace)

Chris Harper Mercer MySpace fiókján található dátummegjelölés nélküli kép Mercrerről, amint egy fegyvert tart a kezében. A 26 éves férfi 2015. október elsején legkevesebb kilenc embert megölt, többeket pedig megsebesített, mielőtt végeztek volna
vele a rendőrök az Umpqua Városi Főiskolán, az Oregon állambeli Roseburgben. (MTI/AP/MySpace)



A rendőrség szerint Harper-Mercernél a támadáskor hat lőfegyver, illetve öt tartalék tár volt. Otthonában a házkutatás során további hét fegyvert találtak. Valamennyit törvényesen szerezte be. A 26 éves ámokfutó egy a rendőrségnek szánt nyilatkozatot is hátrahagyott a helyszínen. Az AP amerikai hírügynökség szerint két szemtanú is arról számolt be, hogy Harper-Mercer átadott valamit - egyikük szerint egy borítékot, másikuk szerint egy csomagot - egyik diáktársuknak, akinek megkímélte az életét. A dokumentum tartalmát a hatóságok nem hozták nyilvánosságra.