Aszad szerint győzni fog a szíriai-iráni-iraki-orosz koalíció

A szíriai elnök szerint győznie kell a polgárháborúban a szíriai-iráni-iraki-orosz koalíciónak, mert ha kudarcot vallanak, Szíria széthullik, és ez pusztító hatással lesz a Közel-Keletre.

Bassár el-Aszad erről az iráni televíziónak adott interjújában beszélt vasárnap. Az elnök azt mondta, hogy bízik a szövetség hatékonyságában, jók a siker esélyei a "terrorizmus" elleni harcban. A négy ország "gyakorlati eredményeket" fog elérni, nem úgy, mint az Egyesült Államok vezette koalíció egy éve folyó légi hadjárata az Iszlám Állam ellen Szíriában és Irakban, ami az erőszak terjedéséhez vezetett. A fizetendő ár azonban biztosan nagy lesz - mondta.

Az elnök kijelentette, hogy az ország politikai rendszeréről és vezetőiről szóló vita Szíria belügye. Arra kérte a nyugati országokat, hogy csatlakozzanak a szíriai koalícióhoz. "Ha ezek az államok komolyan és őszintén csatlakoznak a terrorizmus elleni harchoz, vagy legalább leállítják a támogatásukat, akkor az eredmények sokkal gyorsabban elérhetők" - jelentette ki Bassár el-Aszad.



Vasárnapi moszkvai tájékoztatás szerint az orosz Szuhoj harci repülőgépek az előző 24 órában húsz bevetést hajtottak végre és lecsaptak "az Iszlám Állam banditáinak tíz célpontjára".