Hogy kapja vissza a pénzét a Google-tól?

És ez csak az egyik kérdés, amit mindenkinek célszerű tudnia a Google Play áruházáról. Kezdőknek és középhaladóknak.

Kellemes árubőség és egyszerű vásárlás várja az androidosokat a mobiljukon egyetlen érintéssel elérhető Google Playen – néha talán túlzottan könnyű is a vásárlás. Íme, három megszívlelendő tanács!

Így kaphatjuk vissza az elköltött pénzt

Nincs mindenki tisztában azzal, hogy a Google Playen vásárolt alkalmazást, zenét minden magyarázkodás nélkül visszakaphatjuk két órán belül. (A kivételekről külön tájékoztatást kapunk.) Ennyi idő alatt valóban kiderülhet, hogy a választott app nem működik jól a mobilunkon, vagy egészen egyszerűen nem tetszik.

Lépjünk be a Play Áruházba, s keressük meg az imént letöltött, nem tetsző alkalmazást. Nyissuk meg: két órán keresztül látszani fog még a „Visszatérítés” gomb. Érintsük meg, s a pénz azonnal visszaérkezik a számlánkra. Jó tudni, hogy az egyszer visszatérített appot újra megvásárolva már nincs próbaidőnk.

Bárki ne vásárolhasson a nevünkben!

Igazán nem tart sokáig egy kíváncsi gyereknek vagy tréfás kedvű ismerősnek megérinteni a „Vásárlás” gombot.

Hitelesites kerese

Biztonságosabb, ha a Beállítások/Hitelesítés kérése vásárláskor/A Google Playen végrehajtott összes vásárlás esetében ezen az eszközön opciót a legszigorúbbra állítjuk, vagyis arra, hogy minden alkalommal kérje a jelszavunkat.

Szülői felügyelet beállítása

Érdemes aktiválni gyerekek telefonján ezt az opciót. Lépjünk be a Beállítások/Szülői felügyelet menüpontba! A rendszert megtaníthatjuk, hogy csakis a gyermek korának megfelelő, PEGI minősítésű tartalmakhoz férjen hozzá.

szuloi felugyelet

Írjuk fel az általunk megadott jelszót, mert a Szülői felügyeletet nélküle később sem kikapcsolni, sem módosítani nem lehet, csak a Play Áruház alkalmazás adatainak törlésével.