Ezermilliárdot kap az építőipar

Főként építőipari vállalkozásokat érintő uniós pályázati lehetőség válik elérhetővé mintegy ezermilliárd forint értékben ez év végéig - írja a Magyar Idők (korábban Napi Gazdaság) a szerdai számában a Miniszterelnökség által összeállított adatsorra hivatkozva.

A Környezet és energiahatékonysági operatív program (KEHOP), a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP), valamint az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program (EFOP) éves fejlesztési keretében meghirdetendő pályázati lehetőségek nagyobb része ez év végéig lesz elérhető.

Budapest, 2012. április 11. Az ablakpárkányok rögzítését végzik munkások a függő hídon a Kabar utcában, Békásmegyeren. A panelházak teljes energetikai felújítása során külső hőszigetelést, nyílászárók cseréjét és napkollektorok felszerelést végzik, amivel a ház 30-40 százalékos fűtési költséget tud megtakarítani. MTI Fotó: Beliczay László

Budapest, 2012. április 11.
Az ablakpárkányokat rögzítik munkások a függő hídon a Kabar utcában, Békásmegyeren.
MTI Fotó: Beliczay László



Szeptemberben az árvízvédelmi fejlesztésekre, valamint a katasztrófavédelmi rendszerek korszerűsítésére 171,4 milliárd, illetve 43,43 milliárd összértékű pályázatot írnak ki. Több mint 233 milliárd forint jut ebben az évben többek között a települési vízellátásra, valamint a szennyvízkezelés fejlesztésére.

Az év utolsó harmadában a megújuló energiaforrások alkalmazására szolgáló pályázatokkal várhatóan több mint 65 milliárd forintnyi keret nyílik meg, míg a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását célzó programok több mint 143 milliárd forintos támogatása válik elérhetővé.



Az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program részeként majdnem 40 milliárd forint összértékű infrastrukturális beruházásra lehet pályázni, továbbá csaknem 95 milliárd forint összértékben jelennek meg olyan infokommunikációs fejlesztési pályázatok, amelyekben építőipari vállalkozások is szerepet kaphatnak.