Ezt fogja tudni az új Samsung Gear S2

Holnapután, szeptember 3-án Berlinben mutatja be a koreai óriás a Gear S2 és a Gear S2 classic okosórát.

Az óra sokszínű, kör alakú dizájnt kapott. Egyedi forgatható előlapkerete, Home és Back gombjai biztosítják a gyors, és pontos használhatóságot, valamint az értesítésék és alkalmazások kényelmes elérését.

A Samsung két különböző változatot jelentett be – a Gear S2-t és a Gear S2 classic-ot – amelyekkel két különböző csoport igényeit kívánja kielégíteni. A fekete Gear S2 classic a hozzá illő bőr szíjjal azoknak készült, akik a karórák időtlen megjelenését keresik. A Gear S2 ellenben a modern, minimalista megjelenést előnyben részesítőket célozza.

Forrás: Samsung

Forrás: Samsung



Mivel alig 11,4 mm vastag, mindkettő kényelmes viseletet nyújt. Élénk 1,2 colos kijelzője 360 x 360 pixel felbontású (302 ppi). Az optimalizált Tizen OS és az 1 GHz-es, kétmagos processzor gyors működést ígér.

Felhasználói egy pillantással bármikor követni tudják a naptár és az e-mail értesítéseiket, valamint a híreket, közvetlenül üzenetet is küldhetnek róla, s természetesen számos fitnesz funkciót ad. 3G kapcsolattal is választható, amely magában foglal egy e-SIM-et, így a gyors funkciókat akkor is végre lehet vele hajtani, ha nincs is telefon a tulajdonos közvetlen közelében.

Az óra NFC technológiával érkezik, amely lehetővé teszi a pénztárca nélküli fizetést. A Samsung a felhasználási lehetőségeket tovább bővíti, köztük az okos kocsi-, vagy lakáskulcs funkcióval, vagy a távirányítóval, amely az okos otthon eszközeit képes vezérelni. A gyár szerint az akkumulátora 2-3 napos üzemidőt biztosít.