Kővel dobáltak meg egy rendőrautót Röszkénél

Az M1 tudósítójának beszámolója szerint szerb embercsempészek lehettek, akik nehezményezték, hogy a hatóság nem hagyja őket ügyködni. Országszerte összesen 8792 határsértőt fogtak el a rendőrök péntektől vasárnapig.

Több helyen megrongálták, átvágták, egy ponton pedig fel is gyújtották a határt védő kerítést Röszkénél a hétvégén – jelentette az M1 Híradó tudósítója hétfő reggel. Feltételezhetően szerb embercsempészek hétfő reggel kövekkel dobáltak meg egy rendőrautót, majd visszamenekültek Szerbiába. Az MTI beszámolója szerint a rendőrök azt vették észre reggel, hogy kövek záporoznak az autójukra, miközben valakik szidalmazzák őket, és azt mondják, "nem hagytok bennünket dolgozni". A támadás a kerítés közeléből érkezett, majd az elkövetők Szerbia felé elmenekültek.

Országszerte összesen 8792 határsértőt fogtak el a rendőrök péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 2822, szombaton 3080, vasárnap 2890 volt az elfogottak száma. 36 gyanúsított ellen embercsempészés, 6 esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogtak el - közölte a megyei főkapitányság szóvivője. Várkonyi Gergely elmondta, vasárnap 2637 embert, köztük 562 gyermeket tartóztattak föl, a - szír, afgán és pakisztáni állampolgárokból álló - legnagyobb csoport Röszke külterületén lépte át illegálisan a zöldhatárt. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.