Már nincs torlódás a soproni, a kópházai és a fertődi határnál

Megszűnt a torlódás a soproni, a kópházai és a fertődi határnál, ahol hétfőn reggel több kilométeres kocsisor alakult ki az Ausztriában bevezetett fokozott gépjármű-ellenőrzés miatt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A közlés szerint az M1-es autópályán továbbra is mintegy 30 kilométeres a kocsisor.

Az Ausztriában bevezetett fokozott gépjármű-ellenőrzés miatt toródás az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár közelében. (MTI-fotó: Krizsán Csaba)



A rendőrség továbbra is a gépjárművezetők türelmét kéri, illetve azt, hogy az érintett útszakaszon fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Ausztriában vasárnap este vezették be a fokozott ellenőrzést az embercsempészek ellen. A rendőrök minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas lehet arra, hogy embereket rejtsenek el benne.

Vízosztó helyeket állítanak fel az M1-es autópályán

Vízosztó helyeket állítanak fel az M1-es autópályán a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, miután az Ausztriában bevezetett közúti ellenőrzés miatt mintegy 30 kilométer hosszan feltorlódtak a járművek a hőségben - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság döntését a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Ruskáné Takács Anita tájékoztatása szerint a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalán a 150-es kilométernél található Hanság pihenőhelynél és a 158-as kilométernél lévő Lajta pihenőhelynél állítják fel a vízosztó pontokat, ahol hűtött ivóvizet osztanak.

Hozzátette: egy-egy tűzoltóautóval és mentőautóval megerősítették a lébényi katasztrófavédelmi őrsöt.

A szóvivő elmondta továbbá: a védelmi bizottság arra kéri az autóvezetőket, hogy a KRESZ-ben meghatározott módon a sztráda középső részét - jobbra és balra lehúzódva - hagyják szabadon, hogy egy esetleges baleset vagy tűz miatt a megkülönböztető jelzést használó járművek szabadon közlekedhessenek.