Kit érdekel ma már Miley Cyrus?

Az MTV szerint kínos jelenet volt, amelyben Miley Cyrus melle kivillant a díjkiosztón - törölték is. De még így is érthetetlen, min és miért csodálkoznak Cyrus esetében a díjkiosztók.

Myley Cyrus újfent tarolt a vasárnapi MTV Video Music Awards-átadón. Részben szokásos ízléstelen és rém közönséges stílusával, ruháival, részben azzal a jelenettel, amelyet azóta már törölt is felvételeiről az MTV. Itt villant ki ugyanis Cyrus kisasszony melle. Miután ő volt a műsor házigazdája, azaz az MTV rá szavazott, neki adott bizalmat - talán nem kellene csodálkozni az efféle Cyrus-jeleneteken. Egyébként pedig tényleg kérdés, hogy Cyrus dekoltázsa valakit is izgalomba hozhat-e még. Utóvégre az énekesnő már szinte minden testrészét megmutatta, újdonság így hát nincs. Cyrus házigazdaként egyébként többször szelfizett a közönséggel, és azt kérte, hogy kiabálják a marihuána szót. A show végén pedig bejelentette, hogy új albuma ingyen elérhető online.

A vasárnapi díjátadón Taylor Swift Bad Blood című klipje nyerte az év videója díjat az MTV Video Music Awards vasárnapi gáláján Los Angelesben.

A legjobb férfi video díját az Uptown Funk című szám klipje kapta, amelyet Mark Ronson készített Bruno Marsszal. A rockvideo kategória trófeája a Fall Out Boynak jutott az Uma Thurman című dalért.
A látványtervezői díjat Snoop Dogg So Many Pros című klipje kapta. Koreográfiájáért az OK Go alternatív rockbanda I Won't Let You Down című számát ismerték el, a fényképezéséért pedig Never Catch Me vehetett át díjat. Utóbbi egyik alkotója Kendrick Lamar volt, akinek Alright című klipje a rendezői díjat is elvitte.

MTV Music Video-díjak az Egyesült Államokban


A Los Angeles-i Microsoft Színházban megrendezett videós zenei díjátadó ceremónián Kanye West is szóhoz jutott: az énekes elnézést kért, amiért a 2009-es gálán elvette a mikrofont Swifttől, és elismerte, hogy "nem érti a díjátadókat". Azt is közölte, hogy 2020-ban indulni akar az Egyesült Államok elnökválasztásán.

A show-ban Nicki Minaj és Swift együtt énekelt, az előadás végén meg is ölelték egymást, ami szemmel láthatóan pontot tett júliusban kitört "popsztárháborújuk" végére. Minaj egyébként a legjobb hiphopvideó díját kapta az Anaconda című számáért.

A két popsztár között akkor mérgesedett el a helyzet, mikor Minaj nem kapott jelölést az év videoklipje díjra, holott az Anaconda a legnagyobb nézettségű videók közé tartozott. Az énekes akkor azt írta, hogy a filigrán nők könnyen begyűjtik a jelöléseket, a fekete női előadók viszont háttérbe szorulnak a popkultúrában.
Swift a legjobb női előadó klipjének díját és a legjobb popvideó elismerését is megkapta az estén Blank Space című számáért.