Így oszthatjuk be egy iskolás napirendjét

Az időbeosztást is tanulni kell, mégpedig igen fiatal korban. Az év elején kell kialakítani a családok napirendjét, mérlegelni kötelességek és pihenés jó arányát. Sok gyereknek már most telezsúfolják a szülők az órarendjét különórákkal, máshol pedig csak lézengenek délutánonként a gyerekek.

Regős Judit családi tanácsadó a Kossuth Rádió Napközben című műsorában azt mondta, hogy a tervezéskor elsősorban a család teljesítőképességét kell felmérni: mi a szülők időbeosztása, be tudnak-e segíteni a nagyszülők, mekkora a költségvetés egy esetleges segítő megfizetéséhez. A Szülők Háza Konzultációs Központ alapítója kiemelte, hogy a tervezés közben sokan felejtik el a hétvégét, holott a hét nem öt napból áll. Elmondta, nehéz számszerűsíteni, hogy melyik tanulónak mennyi különóra az ideális, mivel ez függ az iskolától és a család rugalmasságától is.
Így ossza be egy iskolás gyerek napirendjét!

 

Roboz Zsóka tréner a műsorban megjegyezte, hogy amennyi többletet adhat egy jobb iskola, annyi hátrány is származhat a napi többórányi "autókázással". Meg kell vizsgálni a stratégia kialakításakor az időrabló tényezőket - tette hozzá. A tréner azt javasolta, érdemes összefogni hasonló helyzetben lévő szülőkkel, ekképp tehermentesítve saját magunkat és egyúttal másokat.