A jövő héten több forgalomkorlátozás is megszűnik Budapesten

A felújítás miatt elrendelt forgalomkorlátozások közül több megszűnik vagy módosul a jövő héten - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint ilyen terület a X. kerületben, a Kőrösi Csoma Sándor út (Mádi utca és az Élessarok közötti szakasz) és az Élessarok lehajtó ágának (Jászberényi út - Vasúti híd közötti szakasz) felújítása, amely vasárnapra befejeződik, és az ahhoz kapcsolódó forgalomkorlátozások is megszűnnek.

Várhatóan hétfőre elkészül a XVIII. kerületi Ferihegyi repülőtérre vezető út - C porta térségében található vasúti útátjáró felújítása, így keddtől a Ferihegyi repülőtérre vezető út érintett szakasza irányonként újra két-két sávon lesz járható.

A XI. kerületi Fehérvári úton a gázvezeték-felújításhoz kapcsolódó korlátozás augusztus végétől megváltozik: várhatóan október végéig a Hengermalom út és a Hauszmann Alajos utca között kell az egymástól 50-100 méterre elhelyezkedő munkaterületeket kikerülni, míg a Hauszmann Alajos utca és a Hamzsabégi út között a belső sávot lezárják, és csak a szélső sávban lehet gépjárművel közlekedni.



A Széll Kálmán téren is kisebb változások lesznek: hétfőtől a 22-es buszcsalád Széll Kálmán téri megállóhelyét áthelyezik a tér Széna tér felőli végébe, végleges helyére, a jelenlegi ideiglenes megállóhely pedig megszűnik. Ugyanettől a naptól a buszok kihajtóinál (a Széna tér előtti szakasznál) új jelzőlámpát helyeznek ki, amely a Margit körút és a Csalogány utca felől érkező közúti forgalom kapacitását csökkenteni fogja - hívták fel a figyelmet.

A Széll Kálmán tér. MTI Fotó: Máthé Zoltán



Vasárnap szennyvízcsatorna-építés kezdődik a XVI. kerületi Rákosi úton a Sarkad utca és a Csallóközi utca között. Az építés ideje alatt a Rákosi úton félpályás útlezárás lesz érvényben, a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa irányítja.

A BKK közleménye szerint nem okoz majd komoly fennakadást a közlekedésben, hogy a XVIII. kerületi Baross utca és a Margó Tivadar utca csomópontjában jövő szombattól körforgalmú csomópont építése kezdődik. Az építkezés első ütemében a Margó Tivadar utca érintett szakaszait a Kele utca felé, a Baross utca érintett szakaszait az Üllői út felé egyirányúsítják.

Emellett péntektől, várhatóan december első feléig, felújítják a Pillangó utcai P+R parkolót, ezért útszűkületre kell számítani a Kerepesi út és Albertirsai út kereszteződésében. A felújítás idejére a parkoló teljes területét lezárják.

Az eredetileg hétfőn kezdődő csatornázási munkálatokat a XIX. kerületi Derkovits Gyula utcában a Csokonai utca - vasúti átjáró közötti szakaszon a BKK szeptember 12-ére halasztotta.

A XI. kerületi Bartók Béla úton augusztus eleje óta tartó távhővezeték-felújítás miatt bevezetett közúti és közösségi közlekedést érintő korlátozások, módosítások várhatóan szeptember 30-áig lesznek érvényben.

A közlemény szerint a tanévkezdés miatt a BKK arra törekszik, hogy az augusztus 24. és a szeptember 5. közötti időszakban csak olyan munkálatok kezdődjenek, illetve folytatódjanak, amelyek nem okoznak jelentős torlódást.

Hétfőn ismét változik a közlekedési rend a Budaörsi úton

A Budaörsi úti felújítás részeként újabb szakaszon kezdődik meg a munka, ezért hétfő reggeltől ismét változik a közlekedési rend - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel. A belváros irányába a BKK az Egér utat javasolja alternatív útvonalként.

A közlemény szerint a Budaörsi út kifelé vezető oldalán a Zólyom köz és a Petőfi laktanya közötti szakaszon a szélső sávot lezárják. A munkaterület mellett csak egy forgalmi sáv lesz járható, a másik sáv átkerül a befelé vezető oldal útpályájára. Így - az eddigi tereléshez hasonlóan - a városból kifelé vezető irányban összesen két forgalmi sávon, befelé pedig egy forgalmi sávon tudnak közlekedni a járművek.

Emellett a befelé vezető oldalon, a Pannonhalmi út és a Nagyszőlős utca feletti felüljáró közötti szakaszon a szélső sáv lezárása mellett kezdődik meg a felújítási munka. Itt a munkaterület mellett három sáv, míg a felüljáró felhajtójára eső szakaszon a két sávból csak egy lesz járható.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a BKK honlapján, illetve a kozut.bkk.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok akár interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen - írta a BKK.