Felgyújtott egy sátrat egy migráns Röszkén, kitöréssel fenyegetőztek Kiskunhalason

Felgyújtott egy sátrat egy migráns a röszkei gyűjtőpontnál, a rendőrök gyorsan eloltották a tüzet két poroltóval - közölte a rendőrség pénteken este az MTI-vel.

A bevándorló indítéka egyértelmű volt: mindenáron tovább akart menni Németországba. Az őrök észlelték a tüzet, két poroltóval oltották el. Ismeretlen tettes ellen folyik eljárás, mert nem találták meg az elkövetőt.



Kitöréssel és gyújtogatással fenyegetőztek migránsok a kiskunhalasi rendőrségi gyűjtőponton, ügyintézésük felgyorsítását követelték, a rendőrök tárgyaltak velük, lenyugodtak a kedélyek - közölte a rendőrség pénteken este az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint kora délután a kiskunhalasi táborban 120 ott tartózkodó migráns követeléseket fogalmazott meg: elsősorban az ügyintézésük felgyorsítását kérték, hogy minél hamarabb elhagyhassák Magyarországot. Továbbá sérelmezték az élelmezésüket - annak ellenére, hogy a közlés szerint a napi szokásos adag háromszorosát kapták -, valamint a tisztálkodási lehetőségek elégtelenségét.

Azzal fenyegetőztek, ha ezeket nem teljesíti a rendőrség, akkor vagy kitörtnek a táborból és szétszélednek vagy felgyújtják a Kiskunhalason a Szegedi úton található Gábor Áron Laktanyát. A rendőrség tárgyalt velük, "rendet tett", most békés a tábor, mindenki ott maradt.