400 ingyenesen kipróbálható játék egy nap alatt

Érdemes beírni a naptárba: korra és nemre való tekintet nélkül egy teljes napon át mindenki játszhat szeptember 12-én.

A Magic Day szervezői a társas játszást és a gondolkodtató játékokat szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni, közel 400 játékot lehet majd ingyenesen kipróbálni a rendezvény ideje alatt.

Egy napra óriási játszótérré változik Újpest egyik irodaházának udvara, ahol több százféle régi és új játékkal várják a szervezők az érdeklődőket. A teljesen ingyenes Magic Day nevű rendezvényt idén immár ötödik alkalommal rendezik meg, a program tavaly már több mint ezer embert vonzott.

A Magic Day célja a szervezők szerint, hogy a játékokat és a "társas játszást" minél szélesebb körben népszerűsítsék. Hiszen ha egy család együtt játszik, az olyan élmény, amely érzelmileg feltölt, erősíti az összetartozás érzését és tanítja a gyerekeket a világban való könnyebb boldogulásra is. Másodsorban szeretnék megmutatni, hogy a készségfejlesztő játékok segítségével lehet öröm a tanulás. Hogy általuk lehet izgalmas és kalandos úton új ismeretekre szert tenni.

Széles a paletta: a babajátékoktól a felnőtt stratégiai játékokig mindenféle korosztály számára biztosítanak szórakoztató elfoglaltságot. Lesznek egyszemélyes logikai játékok, társasjátékok, építőjátékok, foglalkoztatók, és kreatív rész is várja a játszani vágyókat szeptember 12-én, Budapesten, az újpesti Árpád út 51-53. szám alatt.

A játéknapon való részvétel ingyenes, a szervezők belépő gyanánt arra kérik az érkezőket, hogy hozzanak magukkal kupakokat vagy megunt használt játékokat, hogy azokat jótékony célra ajánlhassák fel.