Őrjöngő illegális bevándorlót fékezett meg a TEK - Nézze meg itt a videót!

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) fogdájában őrjöngő illegális bevándorlót kellett megfékeznie a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A még kedden történt eset előzményéről a TEK közleményében azt írta: az iraki állampolgárságú férfi 2012-ben lépte át illegálisan a magyar határt. Magyarországi tartózkodása során a hatóságok több esetben is eljárást kezdeményeztek ellene, mert az őrzött szálláson hivatalos személy elleni erőszakot követett el, és rátámadt a szállítását végző rendőrökre is.

Az Irakból érkező illegális bevándorlót 2012 végén egyszer már kiutasították az országból, de 2013 őszén újra a hatóságok látókörébe került Magyarországon.

A férfit 2015 eleje óta tartották fogva a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság fogdájában, mivel ismét eljárás indult ellene hivatalos személy elleni erőszak és rongálás miatt.



Az őrizetben lévő iraki férfit kedden a déli órákban kísérték vissza fogva tartási helyére, ekkor az RRI őrzött szállásának folyosóján ellökte az őt kísérő egyik rendőrt. A zárkájában elhelyezett férfi ezután őrjöngeni kezdett, kitörte az ablakot és összetörte a bútorokat. A saját magára és másokra is veszélyes férfi megfékezéséhez a rendőrség a TEK közreműködését kérte.

A TEK helyszínre kivonuló műveleti egysége néhány perc alatt elfogta az erőszakos férfit, és sérülésmentesen átadta a rendőrségnek - tartalmazza a közlemény.