Ketten sérültek meg a gyógyszergyári robbanásban - Fotók!

A Richter Gedeon (RG) Nyrt. egyik külső munkatársa súlyosan, egy másik pedig könnyebben sérült meg, amikor egy tartály bontása közben csütörtökön tűz keletkezett a gyógyszergyár budapesti telephelyén - tájékoztatta a cég az MTI-t.

A közleményben az áll: csütörtökön reggel 8 óra után a társaság budapesti telephelyén, egy külső cég által végzett tartálybontás során tűz keletkezett. A cég saját tűzoltósága, majd a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hozzájuk csatlakozó munkatársai "példás gyorsasággal" eloltották a tüzet.

A közlemény szerint a sérülteket a mentők kórházba vitték, sem a levegőbe, sem pedig a talajba nem került a környezetet vagy az emberi egészséget veszélyeztető vegyi anyag.

Tűzoltóautó a Richter Gedeon Gyógyszergyár budapesti X. kerületi Gyömrői úti üzemének bejáratánál 2015. augusztus 27-én. A gyár területén robbanás történt, miután a munkások egy kisebb méretű tartályt bontottak, amelyben korábban metanolt tároltak. A tartály berobbant, egy ember megsebesült. A tűzoltók százméteres sugarú körben lezárták az érintett területet. MTI Fotó: Mihádák Zoltán


Az érintett hatóságok és a társaság illetékesei megkezdték a baleset körülményeinek vizsgálatát. A baleset a Richter termelési tevékenységét nem érinti, az anyagi kár nem jelentős - tartalmazza a közlemény.

Korábban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte: robbanás történt csütörtök délelőtt a főváros X. kerületében, a Richter Gedeon Gyógyszergyár Gyömrői úti telephelyén. A munkások egy kisebb méretű tartályt bontottak, amelyben korábban metanolt tároltak. A munkálatok közben a tartály berobbant.



A tűzoltók ideiglenesen lezárták a területet és vízsugárral lehűtötték a baleset helyszínét. Később, a területzár feloldása után a helyszínen dolgozó 90 munkás visszatérhetett munkahelyére.