Magyar kórház is tagja lett a Nemzetközi Kórházszövetségnek

A budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház is tagja lett a Nemzetközi Kórházszövetségnek - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.

Bodnár Attila főigazgató elmondta, két hete tagjai a szervezetnek, amely megoldást próbál találni az egészségügy mindenhol fennálló problémáira, köztük a minőségre, a költséghatékonyságra, a betegbiztonságra és a különféle ellátások elérhetőségére. Jelezte, problémával nem csak a magyar egészségügy küzd, az említett kritériumok minél hatékonyabb teljesítése világszerte kihívás az egyes intézményeknek.



A főigazgató kiemelte, azért tartották szükségesnek a csatlakozást a szövetséghez, mert az egészségügy problémáit nemcsak a szakma, hanem az egészségügy-menedzsment szintjén, nemzetközi kitekintéssel, összefogással lehet megoldani, ezért mindig is kereste a külföldi intézményi kapcsolatokat.

Hozzátette, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház húsz éve ápol "testvérkórházi" kapcsolatot a veronai egyetemi kórházzal, ezt a partnerséget is a napokban tették hivatalossá.