Ittasan felborult a terepjáróval egy rendőrtiszt

Vádat emelt a Miskolci Nyomozó Ügyészség egy rendőrtiszt ellen, aki ittasan vezette terepjáróját, az autó felborult, és a vele utazó barátja meghalt - közölte a vádhatóság az MTI-vel szerdán.

A tájékoztató az esetet felidézve arról számol be, hogy a rendőr és barátja az elmúlt év augusztus 26-án a rendőr édesanyjának sátai házánál építkeztek, majd a munka után együtt italoztak, később beültek a rendőr terepjárójába és a településhez közeli erdőbe indultak.

Az autót vezető rendőrtiszt az erdőben nem a látási és terepviszonyoknak megfelelően közlekedett, a gépkocsi egy hegygerincről a meredek partoldalon lehaladva felborult, többször átfordult, csak a hegyoldal aljában állt meg. A rendőrtiszt 30 éves barátja a jobb oldali ajtó ablakkeretén át kiesett az autóból és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.



A rendőrtiszt - bár ezt a baleset utáni állapota lehetővé tette volna - az összetört autó mellett néhány méterre fekvő és még életjeleket adó barátját a sötétben nem kereste meg, hanem segítségnyújtás nélkül, gyalogosan sátai lakására indult, órákkal később volt felesége értesítette onnan a mentőket.

Az ügyészség "halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt" emelt vádat a rendőrtiszt ellen, akinek szolgálati jogviszonya időközben megszűnt.