Sok száz bejelentés és százmilliós károk a hétvégi vihar miatt

A legtöbb kár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Komárom-Esztergom megyében és Budapesten keletkezett.

A legtöbb kárról a Generali Biztosító számolt be. A hétvégi vihar miatt 2200 időjárási eseménnyel kapcsolatos kárt jelentettek ennél a társaságnál, becsült értékük eléri a 300 millió forintot. A legtöbb kárt - hatszázat - Budapestről jelentették, de sok kisebb települést is érintett a vihar. Kiugró számú bejelentés érkezett például Vásárosnaményból és Berettyóújfaluból is.



Az Allianz Biztosító több mint 1700, a viharos időjárási tevékenységhez kötődő kártételt regisztrált. Becsült kárértékük közel 130 millió forint. A tájékoztatás szerint a bejelentések leggyakoribb oka a vihar, a villámcsapás másodlagos hatása, illetve a jégverés és beázás volt. A viharok leginkább Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyét érintették.

Az Aegon Magyarországhoz idáig összesen 857 meteorológiai vonatkozású kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 103 millió forint, vagyis az átlagos kár 120 ezer forintos. A legtöbb kárbejelentés Budapestről, Pest megyéből és Komárom-Esztergom megyéből érkezett. A leggyakoribbak a felhőszakadás miatti beázások, a villámcsapás okozta károk, a tetőszerkezeti károk, a fakidőlések és a jégverés okozta károk voltak.

A Groupama Biztosítóhoz eddig közel 2000 bejelentés érkezett, több mint 150 millió forint értékben, de a kár várhatóan eléri a 200 millió forintot. A legtöbb kár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Komárom-Esztergom megyében és Budapesten keletkezett.