Negyven évet is kaphat a királyhalmi gyilkosság elkövetője

Minősített emberöléssel gyanúsítják, és akár negyvenévnyi letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetik azt az afgán férfit, aki a gyanú szerint hétfőn a vajdasági Királyhalmon történt dulakodás során agyonszúrta honfitársát.

A magyar rendőrség kedden átadta a szerb hatóságoknak a férfit és három társát, aki összefüggésbe hozható az esettel. A magyar rendőrség hétfő hajnalban értesült arról, hogy emberölést követtek el Szerbiában. A rendőrök a zöldhatáron elfogtak egy férfit, akinek nyolc napon belül gyógyuló sérülései voltak, ezért intézkedtek az orvosi ellátásáról; a férfival három nő is volt. A magyar és a szerbiai rendőrség soron kívüli találkozó keretében cserélt információt: felmerült, hogy a zöldhatáron elfogott férfi és három társa összefüggésbe hozható a Szerbiában történt bűncselekménnyel.

A szerb belügyminisztérium közleménye szerint a 22 éves K. A.-t minősített emberöléssel gyanúsítják, és őrizetbe vették.



Sallay Tibor nyugalmazott bíró a szabadkai Pannon RTV-nek az üggyel kapcsolatban kedden elmondta: minden Szerbiában tartózkodó külföldire az ország törvényei vonatkoznak. "A gyilkosság helye Szerbia, tehát a szerb hatóságok fognak eljárni. Az ügyészség a vizsgálati eljárást végigvezeti, ha megtalálják az elkövetőt, összegyűjtik a bizonyítékokat, utána vádemelésre kerülhet sor, és a bíróság ítélkezni fog felette, ugyanúgy, mint a mi állampolgáraink felett" - magyarázta Sallay Tibor.

Szerbiában a minősített emberölés tíztől negyven évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.