Bobbi Kristina halála ügyében nem emelnek vádat

A halottkém első vizsgálata semmilyen figyelemre méltó okot nem talált Bobbi Kristina halálának okával kapcsolatban.

Sem figyelemre méltó sérülést, sem esetleges korábbi rejtett egészségi problémát nem talált a halottkém a vasárnap elhunyt Bobbi Kristina Brown első vizsgálata során.

A család még a héten szeretné megtartani a gyászszertartást Atlantában. Bobbi Kristinát később New Jerseyben, anyja mellett helyezik nyugalomra. További részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra a lány búcsúztatásáról.

A néhai Whitney Houston és Bobby Brown egyetlen gyereke, a 22 éves Bobbi Kristina január vége óta feküdt kómában, miután élettársa, Nick Gordon eszméletlen állapotban találta atlantai lakása fürdőkádjában, arccal a vízbe borulva. Hosszas kórházi kezelés után a közelmúltban helyezték el egy hospice otthonban, ott hunyt el.

Az ügyben senki ellen nem emeltek vádat. A halottkémi vizsgálatot a Fulton megyei illetékes hatóság végezte el. A hétfőn kiadott jelentés szerint sem jelentős sérülést, sem rejtett betegségre utaló jelet nem találtak a lány boncolásakor. A halottkém további vizsgálatokat rendelt el, amelyeknek eredménye heteken belül várható.

Bobbi Kristina Brown. Fotó: Getty Images

Bobbi Kristina Brown. (Fotó: Getty Images)



A halottkém korábban azt is közölte: nem lesz egyszerű megállapítani, mi is történt valójában azon a január végi napon, amely megpecsételte Bobbi Kristina sorsát. A nehézséget főként az okozza, hogy meglehetősen sok idő telt el a fürdőkádban való megtalálása és a halála között.

Gordon ellen Bobbi Kristina bíróság által kijelölt törvényi gondnoka indított 10 millió dolláros kártérítési igénnyel polgári peres eljárást júniusban. A vád szerint Gordon - akit árva gyerekként vett magához Houston, és aki együtt nőtt fel Bobbi Kristinával - "életveszélyes sérüléseket" okozott a lánynak, és mialatt kómában feküdt, pénz vett le a bankszámlájáról.

Brown három évvel anyja halála után hunyt el. A 48 éves Whitney Houston kísértetiesen hasonló körülmények között, hollywoodi szállodája fürdőkádjában halt meg, szívbetegsége és drogfogyasztás következtében.