Vízhatlan navigáció – oda, ahol nagyon kell

Van már ilyen, nem is egy szuperség, de az átlagnál olcsóbb a WayteQ xRIDER.

Bár autóban is használható a gyártó szerint – miért is ne? –, de valójában célszerszámként motorosoknak fejlesztette ki a még elfogadható árakon, élhető kompromisszumokat kínáló WayteQ. Mi is kell egy motoros navigációhoz? Vízhatlan legyen és balkezes, mert jobb kézzel a gázt adjuk.

Az xRIDER az IPX7 szabványnak megfelelő vízvédelmet kapott, így eső nem hozhatja zavarba a használóját. Meglehetősen masszív, kesztyűvel is böködhető, töltése a motor elektronikus rendszerébe integrálható. A navi hangja a bukósisakokba épített Bluetooth hangszórókon hallható.

WayteQ-xRIDER motoros navigacio

Nincs erőmű ebben a dobozban, de a kétmagos, 800 MHz-es processzor, 256 MB memória, valamint a 66 csatornás GPS vevő végül is teszi a dolgát. 8 GB tárhelyen kell elférni, ami microSD kártyával bővíthető.

Sygic szoftverrel adják az xRIDER-t. Finoman szólva is ellentmondásos érzelmeket táplálunk ezzel a programmal kapcsolatban, bár fehér hollóként láttunk már olyan felhasználót is, akinek tetszett. Megnyugtatóbb, hogy előtelepített navi nélkül is elérhető, s így kedvünkre installálhatunk rá – akár még agyonakciózott Sygicot is.