Kőfejtő munkásokat gyilkoltak meg Kenyában

Ismeretlen fegyveresek legkevesebb 14 embert öltek meg és 11-et megsebesítettek a szomáliai határnál fekvő északkelet-kenyai Mandera város közelében - jelentette kedden a kenyai média.

Az áldozatok a beszámoló szerint egy kőfejtő munkásai voltak. A terrorcselekményt a kora reggeli órákban követték el egy Manderához közeli faluban. Az áldozatokat álmukban támadták meg. Az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió szerint az al-Shabaab szomáliai terrorcsoport fegyveresei hajtották végre a terrorcselekményt.



Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges al-Shabaab rendszeresen követ el támadásokat a szomszédos Kenyában, és ezzel azt próbálja elérni, hogy a kelet-afrikai ország vonja ki katonáit Szomáliából, akik ott a mogadishui kormányt támogató Afrikai Unió (AU) kötelékében szolgálnak.

A szomáliai milícia 2013-ban megtámadott egy nairobi bevásárlóközpontot is, és 67 emberrel végzett. Az idén, április elején a kenyai Garissa egyetemén a terroristák 147 keresztény hallgatót öltek meg, május végén pedig legkevesebb húsz rendőrt öltek meg Kenya keleti részén. Az ismétlődő erőszakcselekmények miatt a Kenyának létfontosságú turizmus szinte teljesen összeomlott.