Rémálom az óriáskeréken

Ismét megnyitották az Egyesült Államok keleti partjának legmagasabb óriáskerekét szombat este az után, hogy egy nappal korábban 66 ember rekedt a műszaki hiba miatt leállt 120 méter átmérőjű Orlando Eye-on.

A péntek esti leálláskor senki nem sérült meg, de a működtetőknek a tűzoltóság segítségét kellett kérni ahhoz, hogy a keréken lévőket a földre hozzák. A mentőművelet mintegy három órán át tartott. A működtetők által a keleti part legnagyobb kilátókerekének nevezett Orlando Eye több mint 45 percre állt le. Tartalék generátor segítségével sikerült újra mozgásba hozni.



Az egyik rajta tartózkodó utas, Malayla Bell Twitter-üzenetében az írta, hogy "végre ismét megmozdult" a hatalmas szerkezet. Második üzenete már arról szólt, hogy "jó érzés ismét a földön lenni" - írták a helyi lapok. A látványosság műszaki csoportja és a tűzoltók hozták ki a bezárt kabinokból az utasokat.

Az orlandói óriáskereket ugyanaz a vállalkozás, a Merlin Entertainments PLC működteti, mint a brit fővárosban lévő London Eye-t. A kilátókeréknek 30 kabinja van, és egyszerre 450 embert képes fogadni.