Egy delfin ugrott a hajójukba - kettős bokatörés lett a sztori vége

Milyen szerencse, hogy nem egy bálna esett rájuk...

Delfinek megfigyelésére indult hajójával kirándulni egy kaliforniai család, amikor a közelben úszkáló tengeri emlősök egyike hirtelen felugrott a fedélzetre, egyenesen az anya lábára - tudósított a Los Angeles-i KTLA tévécsatorna.

Dirk Frickman által közreadott kép, amelyen enyhén sebesült delfin látható, miután beugrott Frickman jachtjába és az amerikai férfi feleségére, Chrissie Frickmanre zuhant és eltörte a nő mindkét bokáját a kaliforniai Dana Point közelében 2015. június 21-én. A férfi kiemelte feleségét a majdnem 160 kilogrammos tengeri emlős alól, segítségért telefonált, majd egy kikötő felé vette az irányt. Útközben  vízzel locsolta a folyton csapkodó "potyautast", hogy nedvesen tartsa, amíg végül a kikötőben visszaengedték a vízbe. (MTI/AP/Dirk Frickman)

Dirk Frickman útközben vízzel locsolta a folyton csapkodó "potyautast", hogy nedvesen tartsa, amíg végül a kikötőben visszaengedték a vízbe. (MTI/AP/Dirk Frickman)



"Olyan gyorsan történt, mintha az égből pottyant volna oda" - mondta szerdán Chrissie Frickman, a kaliforniai Dana Point Harbor közelében balesetet szenvedett nő, akinek a hajóra zuhanó állat mindkét bokáját eltörte.

A delfin olyan vadul csapkodott maga körül a fedélzeten, hogy a pár és két gyereke a kis hajó másik felébe menekült, miközben segítségért telefonáltak. Rendőrségi motorcsónak mentette ki őket a szorult helyzetből. A mentőakcióról a rendőrök szerdán a Twitteren tettek közzé képeket. A kikötőben végül a vízbe engedték a delfint, amely néhány könnyebb horzsolással megúszta a kalandot és "igen gyorsan elúszott" a helyszínről. Frickmanék szerint a baleset az állatot ugyanúgy megviselhette, mint a családot.




Dirk Frickman amerikai férfi a felesége, Chrissie társaságában a kaliforniai Dana Point kikötőjében 2015. július 1-jén elmeséli, hogyan ugrott be egy delfin június 21-én a jachtjukba, ahol Chrissie-re zuhant, és eltörte az asszony mindkét bokáját. Az incidens után a férfi kiemelte feleségét a majdnem 160 kilogrammos tengeri emlős alól, segítségért telefonált, majd egy kikötő felé vette az irányt. Útközben  vízzel locsolta a folyton csapkodó "potyautast", hogy nedvesen tartsa, amíg végül a kikötőben visszaengedték a vízbe. (MTI/AP/Chris Carlson)

Dirk Frickman és felesége, Chrissie (MTI/AP/Chris Carlson)



"A delfinek gyakran úsznak a csónakok közelébe, általában teljesen ártalmatlanul. Ilyen esettel még soha nem találkoztunk" - mesélte Jeff Hallok, az Orange megyei rendőrség munkatársa a Los Angeles Timesnak.