Humanoid köszönti a vevőket a boltban

Intelligens robot köszönti a vásárlókat és kínálja az árut egy tokiói boltban. A Softbank japán telekommunikációs és internetszolgáltató cég robotja a héten állt üzembe.

A 120 centiméter magas Pepper, amely a világ első, érzelmeket felismerő és kimutató robotjaként került kereskedelmi forgalomba Japánban, óránként 1500 jenért (3500 forint) köszönti az üzletbe betérő vásárlókat és mutatja be nekik a nyugat-japán Tottori prefektúrából származó árucikkeket.

"Remélem, sikerrel értékesíted a termékeinket, és még több vásárlót csábítasz az üzletbe" - mondta Tottori kormányzója, amikor átadta megbízólevelét a robotnak.

Szon Maszajosi, a japán Softbank távközlési konszern elnök-vezérigazgatója a cég Pepper nevű humanoid robotjának bemutatóján Tokióban. (MTI/EPA/Franck Robichon)



A Softbank június vége felé dobta piacra az emberszabású robotot, amely programjának köszönhetően saját "személyiséget" tud kialakítani attól függően, hogyan viselkednek vele az emberek.

A robotot órabérért cégek is kibérelhetik, egyebek közt szórólaposztásra vagy recepciósként a vásárlók üdvözlésére. A cég még az idén megkezdené a termék nemzetközi értékesítését.