Forgatási balesetek - volt, akinek csak egy hajszálon múlt az élete

Gerinctörés, fulladás, beszakadt koponya? - a filmcsillagok bármit bevállalnak a sikerért.

Pár napja számoltunk be arról, hogy Shia LaBeouf komoly fejsérülést szenvedett új filmjének forgatásán, ahol egy üvegablak összevissza szabdalta a fejét, sebeiről most képet is szerzett az egyik amerikai lap. Bár a forró fejű sztár másnap már visszaállt a kamerák elé, nagyon úgy tűnik, komolyabb volt a balesete, mint ahogyan a sajtó feltüntette.

Nem a Transformers sztárja az egyetlen, aki a munkahelyén sérült meg komolyabban. A legtöbb A listás sztár képes az életét is kockára téve bevállalni a nyaktörő mutatványokat, hogy később elmondhassa, kaszkadőr nélkül csinálta végig a felvételeket. Ez persze nemegyszer komoly következményekkel jár…

Shia LaBeouf. (Fotó: Sipa USA)

Shia LaBeouf. (Fotó: Sipa USA)



George Clooney például olyan komoly gerincsérülést szenvedett 2005-ös, Sziriana című filmjének forgatásán, hogy hónapokig a bénulás is benne volt a pakliban. A színész egy későbbi interjúban elmondta, az is megfordult a fejében, hogy öngyilkos lesz, olyannyira tehetetlennek érezte magát a kórházi ágyán. Szerencsére egy többórás operáció nyomán sikeresen felgyógyult a színész, és azóta minden rizikós jelenetet a kaszkadőrére bíz.

A dél-afrikai színésznő, Charlize Theron hátraszaltójának is lehetett volna komolyabb következménye, az isteni gondviselésnek köszönhetően a színésznő porckorongsérüléssel megúszta a mutatványt. Orvosai a felvételek után kényszerpihenőre küldték a tehetséget, hiszen gerincvelője kis híján elszakadt.

Charlize Theron a Mad Max legújabb részének bemutatóján, Los Angelesben. (Fotó: Rex Features)

Charlize Theron a Mad Max legújabb részének bemutatóján, Los Angelesben. (Fotó: Rex Features)



A dögös filmcsillag, Gerald Butler rajongói is sirathatták volna kedvencüket, ha a sztár kihagyja az életmentő úszóleckéket. A Mavericks - Ahol a hullámok születnek című moziban Butler egy vagány szörföst alakított, egy óriási hullám ragadta magával, melynek következtében percekig fuldoklott a víz alatt. Geraldot végül a vízimentők húzták ki a partra, akit kis híján az egyik zátonyhoz csaptak a hullámok.

Az Expendables sztárja, Sylvester Stallone az egyik jelenetben olyan komolyan vette a másik püfölését, hogy kis híján laposra verték egymást Steve Austin pankrátorral. A tényleg élethűre sikeredett birkózásnak végül kórház lett a vége, ugyanis Stallone egyik csigolyája eltörött a csihipuhi közben. A bunyóbajnokot végül műtéttel helyre rakták, így szerencsére nem szenvedett maradandó károsodást. Az eset külön érdekessége, hogy Sylvestert pont ugyanakkor és ugyanazon a klinikán műtötték, mint Arnold Schwarzenegger kikopott vállízületét. Egy igazán exkluzív fotó is készült róluk a kórteremben.

Arnold Schwarzenegger és Stallone összefutották az intenzíven. (Fotó: Whosay)

Arnold Schwarzenegger és Stallone összefutottak az intenzíven. (Fotó: Whosay)



Harrison Fordot a Star Wars díszlete nyomta majdnem agyon, csupán a legenda lélekjelenlétén múlt, hogy a Millenium Falcon egyik ajtaja nem temette maga alá. Ford elugrott a leszakadó darab elől, de a lábára így is rázuhant a súlyos kellék. Tényleg nagy mákja volt, hogy bokatöréssel megúszta a balesetet.