„A 2016-os az adócsökkentés költségvetése”

Stabil, kiszámítható gazdaságpolitikára van szükség, hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára, Banai Péter Benő.

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára emlékeztetett, hogy a 2016-os az adócsökkentés költségvetése: nincs olyan elem benne, amely adóemelést tartalmaz.

Budapest, 2015. június 23. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (j) és Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár a 2016. évi költségvetésről a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón 2015. június 23-án. MTI Fotó: Kovács Tamás



Az államtitkár kiemelte: jövőre nő a kétgyermekesek adókedvezménye, csökken a sertéshús áfája és nagyobb lesz a gyermekétkeztetésre fordítható összeg is.
Kossuth Rádió, Krónika

Az elfogadott költségvetés azon túl, hogy az adócsökkentések vagy béremelések révén nagyon jelentős többletet hagy az emberek zsebében 2016-ban, kiszámítható, stabil költségvetés is, hiszen az államháztartás gazdálkodását a fegyelmezettség jellemzi.



A kormány két százalékos hiánnyal, csökkenő államadóssággal és kamatkiadásokkal, a foglalkoztatás bővítésével számol, és az Európai Bizottság, az OECD, valamint az IMF is így látja a folyamatokat, hangsúlyozta Banai Péter Benő.