Elítéli a pánikkeltést a Corvinus

A Budapesti Corvinus Egyetem a leghatározottabban elítéli mind a levélhamisítást, mind a valós tényeket mellőző pánikkeltés bármely formáját - olvasható a felsőoktatási intézmény MTI-hez péntek este eljuttatott közleményében.

Az intézmény közölte továbbá, hogy kész a hatóságokkal mindenben együttműködni a nyomozás során, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma feljelentése nyomán indult.

A BCE közleményében hangsúlyozta azt is, az egyetem Budai Campusán 2015. május 20-án megtartott dolgozói-hallgatói tájékoztató fórumot a hamisított levéltől függetlenül rendezték meg.

A Corvinus Egyetem múlt héten szerdán közölte, hogy semmilyen hivatalos dokumentumot nem ismer az intézmény esetleges átalakításával összefüggésben, miután a vs.hu arról írt, hogy információi szerint "meg vannak számlálva a napjai" a Budapesti Corvinus Egyetem budai kampuszának. Úgy tudják, a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják. Egyetemi forrásaik szerint a Villányi úti ingatlanokat pedig eladják, hogy az azért kapott pénzt is a Budai vár újjáépítésére fordítsák.

Még ezen a napon az egyetem vezetői, dékánjai és a Hallgatói Önkormányzat elnöke kiálltak az egyetem egysége mellett az intézmény budai campusán tartott fórumon.

Cáfolt a Miniszterelnökség 

A Miniszterelnökség is határozottan cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint leválasztják az intézmény budai campusát. Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a múlt heti kormányszóvivőin azt közölte, a kormány semmilyen döntést nem hozott, nem is tárgyalt a Corvinus épületeiről.

Feljelentést tett az Emmi 

Múlt hét pénteken okirathamisítás miatt feljelentést tett az V. kerületi rendőrkapitányságon az Emmi a hamisított levél miatt, amely a minisztérium fejlécét és főosztályvezetőjének aláírását feltüntetve szólította fel a Corvinus vezetését, hogy intézkedjen az egyetem feldarabolásával kapcsolatban.

Egyértelmű, hogy bűncselekménnyel állunk szemben, valaki a minisztérium fejlécét, főosztályvezetőjének az aláírását felhasználva, valótlan tartalmú levelet állított elő, és sok ember számára hozzáférhetővé tette; ez egyértelműen okirathamisítás - mondta akkor Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.

Kapcsolódó tartalom