Az Amerikai Magyar Koalíció üdvözölte George Pataki indulását az amerikai elnökválasztáson

Nyilatkozatban üdvözölte az Amerikai Magyar Koalíció (HAC), hogy a magyar felmenőkkel is rendelkező George Pataki, New York állam volt republikánus kormányzója bejelentette indulását a Republikánus Párt elnökjelöltségéért.

"Közeli barátként és ugyancsak amerikai magyarként büszkék lehetünk George E. Patakira. Megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek az oldalán New Hampsire-ben ezen történelmi eseményen. Tudom, hogy minden amerikai magyar büszke lehet, függetlenül a párt-hovatartozására" - jelentette ki Maximilian Teleki, a HAC elnöke Exeterben a bejelentéssel kapcsolatos eseményen.



"Mind a négy nagyszülőm bevándorló volt, aki átment Ellis Islanden (New York ma már múzeumként működő bevándorló-központján)" - idézte a közlemény Patakinak a hivatalos bejelentéskor elmondott beszédét.

"Peekskill (Pataki szülővárosa) gazdagságát nem a pénz, hanem az ott élő emberek jelentették, feketék és fehérek, keresztények és zsidók, akik egyszerre városiak és falusiak. Nem voltunk gazdagok, nem voltak jó kapcsolataink és nem voltunk közismertek. És mégis mindannyian úgy nőttünk fel abban a kisvárosban, hogy hittünk az amerikai álomban" - hangoztatta George Pataki.

"Hittük, nem tudtuk, hogy ha megálmodunk valamit, akkor azt valóra tudjuk váltani. Ha keményen dolgoztunk, keményen tanultunk, volt hitünk, családunk és barátaink, akik bátorítottak bennünket, akkor semmi sem volt elérhetetlen. Hittünk az Amerikai Álomban és az valódi volt" - tette hozzá a politikus.