Airsofttal és lézeres szimulátorral várja a HM a családokat

Napközben, a két rendezvény között mindenki talál kedvére való programot a Városligetben: tankok, fegyverek, airsoft és lézeres szimulátor várja az érdeklődőket.

Immár negyedszer tartanak Helyőrségi tavaszi szemlét a fővárosban. A Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség rendezi az eseményt, amelyet szombaton 10 órától megtekinthető a Hősök terén. A szemlét követően családi programokkal várják az érdeklődőket a Városligetben. Lesz airsoftlövészet és lézeres szimulátor, megismerkedhet bárki a tűzszerészek munkájával, a katonai rendészek fegyvereivel. Sőt, a haditechnikai bemutató keretén belül élőben lesznek láthatóak a BTR 80-as, a T-72-es, a D-20 tarack tankok is. Az egészségügyi sátrakban pszichológiai és prevenciós tanácsadással, szűrővizsgálatokkal várják a családokat.


Fotó: HM

Felharsannak a fúvósok, döngnek majd a dobok s megszólalnak a kedvelt dallamok. Szombat délután pedig, 15 órától Hősök napi Katona-zenekari fesztivál szintén a Hősök terén. A hazai katonazenekarok és karmestereik zenés felvonulással, látványos alaki bemutatókkal és koncertekkel készülnek a nem mindennapi fesztiválra. A katonazenekarok nem egyszerű fúvós együttesek: zenészeik a klasszikus katonazenekari darabok mellett a komoly- és könnyűzene világában is jártasak. A fesztivál egyik leglátványosabb eleme a „gyepshow”, melyen a zenekarok nemcsak mesterségbeli tudásukról, hanem akrobatikus képességeikről is tanúságot tesznek.