Az ügyfél számlájáról utalt egymilliót a banki alkalmazott

Egy ügyfelet megkárosító banki alkalmazott és társa ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség, a nő a sértett számlájáról egymillió forintot utalt át ismerősének - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint a másodrendű vádlott 2014 elején rávette a nőt, hogy a sértett bankszámlájáról utaljon át neki mintegy egymillió forintot. A megállapodásnak megfelelően a pénzintézeti dolgozó 2014. február 19-én a szegedi bankfiókban a sértett tudta és beleegyezése nélkül kitöltött egy átutalási megbízást, majd ráhamisította a tulajdonos aláírását.


A banki ügymenetnek megfelelően a papíralapú átutalási megbízásokat egy másik alkalmazott összegyűjtötte, beszkennelte, és továbbította a bank budapesti központjához, ott az adatokat - köztük az aláírást is - ellenőrizték, majd teljesítették az átutalást. Az ellenőrzés során nem fedezték föl a hamis aláírást. Másnap a másodrendű vádlott a bankfiókban, a nőnél készpénzben felvette az átutalt összeget. Két hónappal az eset után a nő visszaadta az átutalt összeget a pénzintézetnek, a bank pedig a sértett reklamációja nyomán kifizette a pénzt a tulajdonosnak.