Fürdőzés segíthet a bébiprojektben

A Harkányi Gyógyfürdőbe várják a héten a gyermekre vágyó párokat. Azért éppen ott, mert az ottani gyógyvíz jó hatással van a termékenységre is. Hogy ez igaz-e, annak az M1 járt utána.

A gyógyfürdőkórház vizének hatóanyagait 2007 óta vizsgálják, hogy kiderüljön, miként segítheti a meddő anyákat is. Most, úgy tűnik, megtalálták a választ, és erre szeretnék felhívni a figyelmet a gyermekáldás hetében - hangzott el az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A részletektől Péter Iván főigazgató a Ma délutánban elmondta: Európa-szerte közismert, hogy a gyógyvíz igen hatékony a reumás, mozgásszervi betegségek esetében, a 2007-ben indított új nőgyógyászati részleg működése során pedig mostanra azt is sikerült bizonyítani, hogy bizonyos nőgyógyászati betegségeknél, a meddőség bizonyos fajtáinál is kifejezetten hasznos a vízre alapozott, komplex, 3-4 hetes fizikoterápiás ellátáscsomag.

Ebben a vizes kezelések mellett masszázs, speciális nőgyógyászati torna és pszichológiai tanácsadás is szerepel, a tapasztalatok pedig azt mutatják, az ide érkezők több mint 40 százaléka egy éven belül sikerről számol be. A széles harkányi társadalmi összefogás keretében életre hívott gyermekáldás hetében az ide látogatókat nemcsak egészségügyi szakemberek, de színes közösségi programok, koncertek is várják, és mindennap lehetőség nyílik megismerni Harkány szépségeit is.