Akinek a madár a védjegye: Tóth Bori

Tóth Bori munkásságára édesanyja művészete volt már gyerekként hatással. A keleti inspirációt is tőle "kapta", innét származnak a madár motívumok, melyek mára védjegyévé váltak.

Tóth Bori konfekció vonalával az igényességet, a nőies vonalakat, az eleganciát képviseli. A Maison Marquise márka új showroomjának megnyitóján a tervező mesélt hitvallásáról és aktuális kollekciójáról. „A márka alapvetően a nagyon magas minőségű, feminin vonalú ruhák tervezését és készítését tűzte ki célul” – mondta Tóth Bori az M1 Rúzs és selyem című műsorában. Megjegyezte, hogy tavaly sikeresen indították útjára a márka konfekció vonalát megtartva benne a couture adta szépségeket, elérhetővé téve azokat.

Szakmáját úgy aposztrofálta, hogy kislánykori babázása nyúlt túl a gyerekkorán. Elmesélte, hogy édesanyja művészete volt gyerekként nagy hatással rá. „Édesanya volt aki, mint nagyon neves keramikus művész ezt kicsi gyerekkorom óta közel hozta hozzám.” Bár az agyag és a föld nem Tóth Bori világa, édesanyja grafikái a kerámiákon meghatározó volt számára. „A grafika mai napig a márkám védjegye – mondta. „Az általam tervezett mintáknak ugyanúgy kollekciója, mint a ruhakollekció.”A madár, mint védjegy a keleti művészetekből ered, és természetesen a mostani tavaszi kollekcióban is természetesen főszerepet kap. „Ezt, mint külön kiemelt motívum is használjuk ékszereken, ruhákon applikációkként” – tette hozzá a tervező. A márka egy olyan arcát mutatja meg ebben a szezonban, amelyben a keleti inspiráció, a letisztult, minimalista formavilág és az élénk színek játszanak szerepet. Természetesen az egyensúlyt a nagyon erős kiegészítők adják.